Rheos Istarska bjelica

NAŠE MASLINE

Na položaju Kamponovo u blizini naselja Dajla na području grada Novigrada nalaze se sve naše masline. Kamponovo je mikrolokacija koja je lagano povišena, a samim time ima i pogled na more. Stalno strujanje vjetrova ovu lokaciju čini posebnom te stvara izvrsne preduvjete za uzgoj maslina. Posebnosti i vrhunskoj kakvoći našega maslinovoga ulja doprinosi slanost u zraku koja se osjeća kod jačega vjetra, koji dolazi s mora.

Što se sorti maslina tiče, njegujemo različite autohtone i introducirane sorte. U našemu masliniku prisutne su sorte: Leccino, Istarska bjelica, Buža, Pendolino i Frantoio.

ISTARSKA BJELICA

RHEOS Istarska Bjelica je monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje zlatno zelene boje. Njegov karakterističan intenzivan miris podsjeća na miris pokošene trave, artičoke, cikorije te ružmarina i mente. Snažan okus te izrazita gorčina i pikantnost podsjećaju na zelenu maslinu, crni papar i bademe.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

Rheos Istarska bjelica ekstra djevičansko maslinovo ulje dolazi u dva pakiranja:
250 ml i 500 ml
Čuvati udaljeno od
svjetla i topline.
HLADNI POSTUPAK
Najbolje se sljubljuje s mesnim jelima, pogotovo govedinom, te vrganjima, šparugama i tvrdim sirevima. Također, odlično se sljubljuje i uz deserte od sladoleda ili tamne čokolade.

EMAIL FORMA

Pošaljite nam Vaš upit, odgovorit ćemo u najkraćem roku. Hvala.

KONTAKT PODACI

Belvedere 48, Dajla – Novigrad 52466 – Hrvatska

Email: info@rheosistria.hr
Phone: + 385 97 782 9468

PRODAJNA MJESTA / PARTNERI:
Kuća istarskog maslinovog ulja, Istarska 30, Pula
Web: Kuća istarskog maslinovog ulja – Museum Olei Histriae – Pula, Istra (oleumhistriae.com)