Premium blend

NAŠE MASLINE

Na položaju Kamponovo u blizini naselja Dajla na području grada Novigrada nalaze se sve naše masline. Kamponovo je mikrolokacija koja je lagano povišena, a samim time ima i pogled na more. Stalno strujanje vjetrova ovu lokaciju čini posebnom te stvara izvrsne preduvjete za uzgoj maslina. Posebnosti i vrhunskoj kakvoći našega maslinovoga ulja doprinosi slanost u zraku koja se osjeća kod jačega vjetra, koji dolazi s mora.

Što se sorti maslina tiče, njegujemo različite autohtone i introducirane sorte. U našemu masliniku prisutne su sorte: Leccino, Istarska bjelica, Buža, Pendolino i Frantoio.

PREMIUM BLEND

Rheos extra djevičansko maslinovo ulje, blend je pet različitih sorti: Leccino, Pendolino, Frantoio, Buža i Istarska Bjelica. Nastojimo iz svake pojedine sorte izvući ono najbolje i karakteristično za tu specifičnu sortu, što naše ulje čini izrazito bogatim i kompleksnim.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće dobiveno izravno
iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

ORGANOLEPTIČKA SVOJSTVA

Boja je intenzivno zelena, dok je miris profinjen. Kombinacija različitih sorti daje nam miris svježe pokošene trave, zelene jabuke, artičoke, badema i aromatičnog bilja.
Bogatstvo mirisa prelijeva se i u okusima, gdje se uz izraženu
pikantnost i ugodnu gorčinu stvara jedinstveni doživljaj.

Postoji bezbroj zanimljivih kombinacija, iako se prilikom sljubljivanja ulja i hrane treba prvenstveno poštivati namirnica te se dobrim dijelom treba prepustiti mašti kreativnih kuharica i kuhara.

Rheos ekstra djevičansko maslinovo ulje dolazi u tri pakiranja:
250 ml, 500 ml i 750 ml
Čuvati udaljeno od
svjetla i topline.
HLADNI POSTUPAK
Najbolje se sljubljuje s gorkim povrćem kao što su radič i rukola, krem juhama poput juhe od vrganja, bijelim i crvenim mesom, ribljim specijalitetima i školjkama te raznim sirevima. Također, savršeno će se uklopiti u deserte od gorke čokolade.

EMAIL FORMA

Pošaljite nam Vaš upit, odgovorit ćemo u najkraćem roku. Hvala.

KONTAKT PODACI

Belvedere 48, Dajla – Novigrad 52466 – Hrvatska

Email: info@rheosistria.hr
Phone: + 385 97 782 9468

PRODAJNA MJESTA / PARTNERI:
Kuća istarskog maslinovog ulja, Istarska 30, Pula
Web: Kuća istarskog maslinovog ulja – Museum Olei Histriae – Pula, Istra (oleumhistriae.com)