Rheos Leccino

NAŠE MASLINE

Na položaju Kamponovo u blizini naselja Dajla na području grada Novigrada nalaze se sve naše masline. Kamponovo je mikrolokacija koja je lagano povišena, a samim time ima i pogled na more. Stalno strujanje vjetrova ovu lokaciju čini posebnom te stvara izvrsne preduvjete za uzgoj maslina. Posebnosti i vrhunskoj kakvoći našega maslinovoga ulja doprinosi slanost u zraku koja se osjeća kod jačega vjetra, koji dolazi s mora.

Što se sorti maslina tiče, njegujemo različite autohtone i introducirane sorte. U našemu masliniku prisutne su sorte: Leccino, Istarska bjelica, Buža, Pendolino i Frantoio.

RHEOS LECCINO

Leccino talijanska je sorta masline koja potječe originalno iz Toskane, no s vremenom savršeno se udomaćila i u Istri. „RHEOS Leccino“ je monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje izražene zlatno zelene boje, savršeno zaokruženog voćnog mirisa koji podsjeća na citrusne note, bananu i aromatično bilje poput ružmarina i majčine dušice. Nježno ulje vrlo blage gorčine i pikantnosti.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

Rheos Leccino ekstra djevičansko maslinovo ulje dolazi u dva pakiranja:
250 ml i 500 ml
Čuvati udaljeno od
svjetla i topline.
HLADNI POSTUPAK
Najbolje se sljubljuje s ribljim specijalitetima poput kozica, ribljeg carpaccia i školjaka. Osim ribe odlično se sljubljuje i s mladim sirevima, skutom te kuhanim povrćem.

EMAIL FORMA

Pošaljite nam Vaš upit, odgovorit ćemo u najkraćem roku. Hvala.

KONTAKT PODACI

Belvedere 48, Dajla – Novigrad 52466 – Hrvatska

Email: info@rheosistria.hr
Phone: + 385 97 782 9468

PRODAJNA MJESTA / PARTNERI:
Kuća istarskog maslinovog ulja, Istarska 30, Pula
Web: Kuća istarskog maslinovog ulja – Museum Olei Histriae – Pula, Istra (oleumhistriae.com)