Prošlog smo vikenda, 22. i 23. veljače, sudjelovali na 5. Festivalu maslina u Zagrebu, koji se održao u hotelu Westinu. Festival je kao i prijašnjih godina bio koncipiran u dva dijela: natjecateljski dio te tradicionalno prodajnu izložbu.
Za natjecateljski dio Festivala ove je godine pristiglo 217 uzoraka maslinova ulja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Od toga: 102 monosortna, 114 višesortnih te 26 ulja iz eko-uzgoja.
Uoči početka Festivala, u petak 21. veljače održana je dodjela medalja za najbolja ulja prema ocjenama senzorske i kemijske analize stručnjaka i senzorskih analitičara maslinova ulja.
Među nagrađenim uljima bio je i RHEOS sa tri osvojena zlata za: RHEOS Premium Blend, RHEOS Leccino (monosortono) i RHEOS Istarsku Bjelicu (monosortno).
Iduća dva dana, bila su namijenjena posjetiteljima, odnosno svim ljubiteljima maslinovih ulja, sireva, vina i biljnih likera. Također, festival je nudio i iznimno bogat prateći programi uz mnoštvo tematskih radionica.
Svake godine festival privlači sve veći interes domaće zagrebačke publike, posjetitelja iz cijele Hrvatske i susjednih zamalja, odnosno sve većeg broja ljudi koji postaju svjesni nutritivne i zdravstvene blagodati masline i maslinova ulja.